KIERTOTALOUS – ympäristöystävällinen vaatteiden kiertokulku

Me RESTYLEssä haluamme olla mukana mahdollistamassa kestäviä vaihtoehtoja jatkuvasti kasvavalle kulutukselle. Tuotteita valmistetaan, ostetaan ja heitetään pois pian käytön jälkeen, koska niitä ei enää pidetä hyödyllisinä.


Mutta on muitakin tapoja – kiertotalous on yksi tällainen vaihtoehto. Kiertotalouden perusajatuksena on, että tuotetta käytetään niin monta kertaa kuin mahdollista, ja kun sitä ei enää voida käyttää, se hyödynnetään mahdollisimman hyvin uuden tuotantoon mahdollisimman. Näin syntyy ympäristöystävällinen kiertokulku, jossa kaikki kierrätetään niin kauan kuin mahdollista.

Resurssit uusien vaatteiden valmistamiseen eivät riitä loputtomiin.

Mutta koska muotiteollisuus luo jatkuvasti uusia trendejä, on kysyntä edelleen korkea. Suurin osa vaatteista valmistetaan halvalla ulkomailla ja usein huonoissa työolosuhteissa.

Tuotanto itsessään on myös ympäristölle haitallista. Kankaiden valmistamiseen, värjäämiseen ja kuljettamiseen pitkien matkojen päästä kuluu paljon energiaa, vettä sekä vaarallisia kemikaaleja.

Muutamilla yksinkertaisilla keinoilla on mahdollista vähentää tätä kulutusta myös yksityishenkilönä. Edellisessä artikkelissa keskustelimme hitaasta muodista, jonka ydin on vaatteiden korjaaminen tai muokkaaminen poisheittämisen sijaan.

Kestävä muoti on erittäin suuressa määrin osa kiertotaloutta.

RESTYLEssä haluamme siksi kannustaa ihmisiä ostamaan vähemmän uusia tuotteita ja keskittymään sen sijaan kierrätykseen ja uusiokäyttöön. Autamme sinua korjaamalla ja uudistamalla jo olemassa olevat vaatteesi ja näin saat pidennettyä vaatevarastosi ikää.

Tällä tavalla voit edelleen olla kiinnostunut muodista ja tyylistä samalla kun osaat arvostaa omia huolella valittuja vaatteitasi. Tervetuloa tutustumaan meihin!

Subscribe To Our Newsletter

Hello Restyler, sign up and join our journey towards sustainable fashion!