SLOW FASHION – hidas muoti on kestävä vaihtoehto

RESTYLEn liiketoiminnan ydin ovat ympäristö ja kestävyys. Muotiteollisuuden vaikutuksesta planeettaamme ja fiksuista vaihtoehdoista kulutusjuhlalle keskustellaan yhä enemmän.

Tämän keskustelun seurauksena hidas muoti eli slow fashion on tullut esiin. Hidas muoti tarkoittaa uusien vaatteiden ostamisen vähentämistä ja sen sijaan jo omistamiesi vaatteiden käyttöiän pidentämistä. Jos tiivistäisi tämän elämäntavan muutamalla sanalla, ne olisivat: hoito, korjaus, vuokraus, vaihto, lainaus ja second-hand.

Käytännössä kestävä muoti tarkoittaa uutta asennetta oman vaatekaapin sisältöön.

 
Tämä saattaa tuntua aluksi oudolta, mutta jo pienetkin muutokset arkisissa valinnoissa tuovat huomattavia tuloksia pidemmän päälle. Meille on tärkeää, että jatkossakin voi nauttia vaatteista sekä ulkonäöllisesti että eettisesti.
 
Vaatteiden tulisi olla jotain hauskaa, joka tuo pientä extraa arkeen ilman, että tulee huono omatunto kestämättömästä kulutuksesta. RESTYLE:ssa haluamme siksi auttaa asiakkaitamme rakastamaan kaikkia vaatteitaan ja kannustaa harkittuihin vaatevalintoihin.

 

Haluamme innostaa tutkimaan mahdollisuuksia, joita hidas muoti tarjoaa.

 
Emme keskity pikamuotiin, vaan laadukkaisiin materiaaleihin ja pitkäikäisiin vaatteisiin.  Meille vaatteissa tärkeintä ei ole niinkään trendikkyys, vaan tyyli, kestävyys ja käsityö. Ompelimossamme olemmekin luoneet oman vaatemallistomme.
 
Innostus siihen on tullut vuosien varrella, kun olemme tehneet korjaus- ja muokkausompelua suurimpien myymäläketjujen vaatteisiin ja havainneet, mitä puutteita näiden vaatteiden suunnittelussa on. Syynä ongelmiin on yleensä ollut se, että nuo vaatteet on valmistettu kestämään vain yhden sesongin ajan, eikä niitä ole edes ajateltu korjattavan.
 

Tarkoituksemme on siis yksinkertaisesti tarjota vaatteita, jotka on tehty fiksummin.

 
Osa malliston vaatteista valmistetaan myös Zero Waste -metodin mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että suunnittelemme ja ompelemme uuden vaatteen korkealaatuisista kankaista niin, ettei materiaalista jää leikkuujätettä. Kiinnostuitko tyylikkäistä ja ajattomista vaatteista, jotka on valmistettu ylellisistä materiaaleista ja jotka on ommeltu juuri sinulle sopivaksi? Kerromme mielellämme lisää!

Subscribe To Our Newsletter

Hello Restyler, sign up and join our journey towards sustainable fashion!