Vaatehöyrystin – miksi höyryttää vaatteita?

VAATEHÖYRYSTIMEN KÄYTTÖ

Vaatteiden höyryttäminen niiden silittämisen sijaan on helppoa ja hauskaa, ja se myös säästää energiaa ja pidentää vaatteiden käyttöikää huomattavasti. Tässä vastaamme yleisimpiin kysymyksiin vaatteiden höyryttämisestä ja kerromme, miksi sinun pitäisi ottaa korkealaatuinen vaatehöyrystin käyttöön jo tänään.

 

MIKSI HÖYRYTTÄÄ VAATTEITA?

Vaatehöyrystin on kestävämpi ja hellävaraisempi vaihtoehto vaatehuoltoon kuin konepesu. Höyryttämällä pidennät vaatteiden pesuvälejä, joten ne kestävät pidempään. Höyryttämällä ei synny rumia silitysjälkiä tai silitysraudan tekemiä vahinkoja. Höyrytys on hyvin helppoa eikä vaadi silityslautaa.

MITÄ HYÖTYÄ ON HÖYRYTTÄMISESTÄ?

Höyrytys vähentää pahoja hajuja ja tappaa bakteereja. Höyrytys myös raikastaa ja siistii vaatteet sekä muut tekstiilit rypyttömiksi.

MITKÄ TEKSTIILIT VOI HÖYRYTTÄÄ?

Kaikki vesipesun kestävät tekstiilit voidaan myös höyryttää.

MITEN VAATTEITA HÖYRYTETÄÄN?

  1. Täytä vesisäiliö ja kytke höyrystin pistorasiaan.
   Jos asuinpaikallasi on pehmeä vesi, voit käyttää vesijohtovettä. Jos vesi on kovaa, suosittelemme höyrytysvettä tai tislattua vettä.
  2. Ripusta vaate henkarille tai levitä se silityslaudalle tai muulle tasaiselle alustalle pyyhkeen päälle.
  3. Pidä kiinni vaatteen alareunasta ja venytä kevyesti kangasta höyrytyksen aikana.
  4. Höyrytä ylös, alas, sivuttain, poikittain, ulko- tai sisäpuolelta. Kaikki toimii kunhan pidät höyrystimen suoraan kangasta vasten.

Käytä vaatehöyrystimen mukana tulevaa lämpösuojakäsinettä höyryttääksesi helposti kaulukset, hihansuut ja muut yksityiskohdat. Käsineen kanssa voit tukea höyrytettävää kohtaa. Viimeistele höyrytys tekstiilisuihkeella, joka hellii ja pehmentää kuituja sekä vähentää staattista sähköä vaatteissasi.

 

Mikä on paras vaatehöyrystin?

Vaateasiantuntijamme ja ompelijamme RESTYLEssä suosittelevat ruotsalaisen Steamery Stockholmin laadukkaita vaatehöyrystimiä.

”Tavoitteemme Steameryllä on innostaa ja kouluttaa muita pitämään parempaa huolta vaatteistaan, jotta ne sekä näyttävät hyvältä että kestävät pidempään. Toteutamme tämän luomalla fiksuja, minimalistisia ja moderneja vaatehuoltotuotteita, joiden uskomme muuttavan tapaamme käsitellä vaatteita tulevaisuudessa.”

IRON STEAMER CIRRUS NO3

cirrus no.3 iron steamer paras vaatehöyrystincirrus no.3 iron steamer paras vaatehöyrystin
Cirrus No.3 Iron Steamer -vaatehöyrystin on höyrystimen ja silitysraudan yhdistelmä, jolla saat vaatteesi sileiksi haluamallasi tavalla. Sen metallinen suutinlevy lämpenee samaan lämpötilaan kuin tavallisen silitysraudan 1-pisteen silityslämpötila. Vesisäiliöön mahtuu vettä noin neljälle vaatekappaleelle tai noin puolen tunnin höyrytykseen. Pysyy pystyasennossa itsestään, on energiatehokas ja sammuu automaattisesti 30 minuutin kuluttua. Korvaa perinteisen silitysraudan. Lue lisää Cirrus No3:sta täältä.

CIRRUS NO2 VAATEHÖYRYSTIN

CIRRUS NO.2 STEAMER – BLACKcirrus no2 handsteamer steamery stockholm höyrystin restyle vaasa
Cirrus No2 lämpenee nopeasti eli noin 25 sekunnissa. Tämä vaatehöyrystin on helppokäyttöinen ja sopii kaikenlaisille vaatteille. Uusi malli Cirrus No3 on hieman tehokkaampi, energiaystävällisempi ja siinä on pidempi johto, mutta tämä vanha uskollinen palvelija on edelleen suosittu näppärä, halvempi vaihtoehto. Lue lisää Cirrus No2:sta täältä.

CUMULUS NO3 HOME-STEAMER

cumulus homesteamer no.3 from steamery stockholm is sold at RESTYLE by Mia
Cumulus No3 sopii erinomaisesti muun muassa mekoille, paitapuseroille ja takeille. Vaatehöyrystimessä on kaksi höyrytystilaa, eli voit valita pienen ja normaalin höyrymäärän välillä. Kevyempi höyrytys sopii herkille materiaaleille, kuten silkille tai viskoosille. Mukana tulee myös harjaosa, jonka avulla on helppo höyryttää villakangastakit. Suuri vesisäiliö kestää noin tunnin höyrytyksen. Lue lisää Cumulus No3:sta täältä.

 

Pieni vai iso vaatehöyrystin?

 

PIENI KÄSIKÄYTTÖINEN VAATEHÖYRYSTIN SOPII SINULLE:

 • joka haluaa höyryttää vaatteet myös matkoilla
 • jolla on pieni koti ja vähän säilytystilaa
 • joka haluaa höyryttää kodintekstiilejä, kuten tyynyjä ja verhoja

Käsikäyttöisen vaatehöyrystimen vesisäiliöön mahtuu vettä noin neljän vaatekappaleen höyryttämiseen. Jos höyrytät useampia vaatteita kerralla, kannattaa valita vaatehöyrystin isommalla vesisäiliöllä.

ISO VAATEHÖYRYSTIN SOPII SINULLE:

 • jolla on riittävästi tilaa vaatehöyrystimelle
 • jonka ei tarvitse ottaa höyrystintä mukaan matkalle
 • jolla on paljon vaatteita perheessä
 • joka haluaa höyryttää paljon tai usein

Isossa vaatehöyrystimessä voi valita pienen ja normaalin höyrymäärän välillä. Kevyempi höyrytys sopii herkille materiaaleille, kuten silkille tai viskoosille.

Subscribe To Our Newsletter

Hello Restyler, sign up and join our journey towards sustainable fashion!