Mikä on hyvä nukanpoistaja? Nukkakampa, nukkakivi vai kone?

MITEN VALITA OIKEA NUKANPOISTAJA?

Meiltä kysytään usein, että millainen nukanpoistaja kannattaa hankkia. Tarvitseeko sitä pelkän nukkakamman vai ihan nukanpoistokoneen? Vastaus kysymykseen löytyy omasta vaatekaapistasi: oikean nukanpoistajan valinta riippuu siitä, millaisia vaatteita käytät.

Jos sinulla on paljon tietyn tyyppisiä vaatteita, saatat pärjätä yhdellä nukanpoistajalla, mutta usein pari erilaista täydentää toisiaan. Neulepuseroihin soveltuu parhaiten nukkakiven ja vaateharjan yhdistelmä, kun taas nukanpoistokone voi tehdä ihmeitä ohuille neuleille. Tässä postauksessa käymme läpi, miten valita oikea nukanpoistaja erilaisille vaatteille ja miten ne käytännössä toimivat, sekä mitä nukkaantuminen on ja miten sen voi estää.

Nukanpoisto partahöylällä voi toimia villakangastakille, mutta olla kohtalokasta neulepaidalle!

MITÄ NUKKAANTUMINEN ON?

Kun kankaan tai neuloksen lyhyet tekstiilikuidut altistuvat kulutukselle ja kitkalle, ne kerääntyvät tekstiilin pintaan kuitupalloksi, jota kutsutaan nukaksi tai nypyksi.

MIKSI NUKKA PITÄÄ POISTAA VAATTEISTA?

Valtava määrä vaatteita heitetään pois joka vuosi, koska ne näyttävät kuluneilta nyppyyntymisen vuoksi. Kun vaatteista poistetaan nukka ja nypyt, vaatteiden käyttöikä pitenee huomattavasti. Samalla säästyy rahaa ja hiilijalanjälki pienenee. Vaatteet näyttävät myös paljon paremmilta, ja jos päätät myydä käytettyjä vaatteitasi, saat niistä korkeamman hinnan.

MIKSI JOTKUT MATERIAALIT NUKKAANTUVAT ENEMMÄN KUIN TOISET?

Monet vaatteet nukkaantuvat käytössä laadusta riippumatta. Yleisesti voidaan sanoa, että lyhyitä tekstiilikuituja kuten akryylia, nylonia ja kashmiria sisältävät kankaat, nukkaantuvat enemmän. Puuvilla- ja villakankaat nyppyyntyvät vähemmän. Suorat tekstiilikuidut nukkaantuvat yleensä enemmän kuin kiharat, ja uudet vaatteet yleensä enemmän kuin vanhat, koska uuden vaatteen pinnassa on enemmän ylimääräisiä kuituja. Eniten nyppyyntymiselle altistuvat hankautumiselle alttiit alueet, kuten vaatteen sivut, kainalon alue ja hihat.

MITEN VÄLTTÄÄ VAATTEEN NUKKAANTUMINEN?

Hyvän vaateharjan käyttäminen säännöllisesti estää nukkaantumista. Vältä vaatteita, jotka on valmistettu akryylistä, sillä siinä on lyhyitä tekstiilikuituja ja ne nyppyyntyvät helposti.

POISTAAKO NUKKA KÄSIN VAI KONEELLA?

Herkän materiaalin ja käsin neulottujen vaatteiden kohdalla, joiden kanssa haluat olla erityisen varovainen, yritä ensin poistaa nypyt käsin nukkakammalla tai nukkakivellä. Jos vaate on kovin pörröinen, voi myös olla järkevää poistaa nukka käsin, koska muuten kone saattaa leikata nekin kuidut joita et halua pois. Käsin nukan poistaminen vie enemmän aikaa, mutta sinulla on parempi kontrolli tekemiseen.

Nukanpoistokone sopii useimpiin materiaaleihin, mutta vältä hyvin pörröisiä kankaita. Jos sinulla on monta ohuempaa neulepuseroa sekoitemateriaaleista, isolla leikkauspinnalla varustettu nukanpoistaja on erittäin kätevä, koska voit käsitellä suuren määrän vaatteita lyhyessä ajassa. Nykyaikaiset nukanpoistajat ladataan USB-C-johdolla, joten jos koneesta loppuu virta, liitä se vain pistorasiaan ja jatka työskentelyä!

Muista, että nukanpoisto sekä käsin että koneella kuluttaa vaatteita hieman. Harjaa vaatteesi säännöllisesti hyvällä vaateharjalla ja siten voit estää nyppyjen syntymisen helposti, eikä sinun tarvitse käyttää nukanpoistajia niin usein.

MITEN NUKANPOISTAJAA KÄYTETÄÄN ?

Jos vaatteessa on reikiä tai löysiä langanjuoksuja, älä käytä nukanpoistajaa. Korjaa reiät ensin, etteivät ne suurene! Tässä ovat parhaat vinkkimme onnistuneeseen tulokseen riippumatta siitä, mitä nukanpoistajaa käytät:

– levitä puhdas vaate tasaiselle alustalle, kuten silityslaudalle tai keittiön pöydälle
– kokeile poistajaa aina ensin nurjalla puolella huomaamattomassa paikassa
– pidä vaateesta kiinni niin, että se pysyy paikallaan, äläkä anna sen rypistyä
– aloita kevyesti ja lisää painetta tarvittaessa
– muista helman ja hihansuiden reunat
– lopuksi harjaa ja höyrytä, jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen!

 

NUKKAKAMPA

grön strömsötröja med klädborste och noppkam ligger på en sten med rönnbär. Hur ta hand om strömsötröjan?
Arkive Atelierin nukkakampa poistaa nypyt ohuista neulepuseroista ja villakankaista. Nukkakampa sopii erityisen hyvin kashmirille.

Käytä kampaa materiaalin pinnalla langansuunnan mukaan tai silmukoiden suuntaisesti. Neulepuseroiden käsittely on helpompaa, kun vaate asetetaan tyynylle. Pehmeä pohja pitää neuleen paremmin paikallaan ja vähentää myös painetta. Nukkakampakäsittely aloitetaan painamalla kevyesti ja lisäämällä painetta asteittain, kunnes nukka alkaa löystyä. Mieto harjaus ei riitä nukan poistamiseen. Esimerkiksi kashmirneulos saattaa vaatia enemmän painetta kuin tavallinen merinovillaneulos.

Jos olet epävarma nukkakamman sopivuudesta materiaalille, kokeile sitä ensin vaatteen nurjalta puolelta. Harjaa vaate nukanpoiston jälkeen laadukkaalla vaateharjalla. Harjaus saa kuidut laskeutumaan ja asettumaan. Arkive Atelier nukkakampa sopii mainiosti käytettäväksi Kent CP6 -vaateharjan kanssa.

 

NUKKAKIVI

nukkakivi noppsten nukanpoistaja restyle ompelimo vaasanukkakivi noppsten nukanpoistaja restyle ompelimo vaasa

 

Nukkakivi on tehokas työkalu nukan poistamiseen käsin karheista ja pörröisistä villakankaista. Nukkakivi sopii erityisen hyvin paksuille villakankaille sekä lampaanvillaa ja mohairia sisältäville vaatteille.

Nukkakivi toimii parhaiten hankaamalla kiveä neulepinnalla silmukoiden suuntaan. Aloita ensin kevyesti ja lisää painetta tarvittaessa, kunnes nypyt ja nukka irtoavat. Viimeistele suihkuttamalla vaatteeseen hieman vettä ja harjaa vaatteen pinta sileäksi laadukkaalla vaateharjalla. Kivestä irtoaa aina käytön aikana vähän kivipölyä, jonka saa pois harjaamalla.

 

PILO NO2 NUKANPOISTAJA

pilo no2 fabric shaver sand steamery stockholm. paras nypynpoistaja steamerilta. vaatehuolto restyle ompelimo vaasa.Pilo No.2 Fabric Shaver - Charcoal uusi nypynpoistaja steamerilta paras nypynpoisto restyle by mia.

Pilo No.2 Fabric Shaver -nukanpoistaja sopii erinomaisesti sekä vaatteille että kodin tekstiileille, kuten neuleille, takeille, huiveille, sukille, sohville, käsinojille ja peitoille. Se on erittäin hellävarainen, mutta silti tehokas. Uusi Pilo No.2 Fabric Shaver on kuudella partakoneen terällään ja suuremmalla leikkuupinnallaan markkinoiden vahvin ja tehokkain nukanpoistaja. Paristoja ei tarvita, vaan kone ladataan helposti USB-C-kaapelilla. Käytä hitain, pyörivin liikkein vaatteen päällä.

 

PILO FABRIC SHAVER NUKANPOISTAJA

pilo shaver steamer stockholm restyle vaasaPilo Fabric Shaver – black
Pilo Fabric Shaver -nukanpoistaja sopii täydellisesti useimmille tekstiileille. Se on Pilo No2:n edelläkävijä, mutta silti tehokas ja suosittu nukanpoistaja halvemmalla hinnalla. Kolmen korkealaatuisen teränsä ansiosta Pilo on hellävarainen, mutta erittäin tehokas poistamaan nukkaa ja nyppyjä vaatteista, huonekaluista ja muista tekstiileistä. Paristoja ei tarvita, vaan kone ladataan helposti USB-C-kaapelillaa. Käytä hitain, pyörivin liikkein vaatteen päällä.  Pilo Fabric Shaver valittiin hemmaprylar.se -sivustolla testin parhaaksi  2021.

 

TOIVOTTAVASTI TÄMÄ POSTAUS AUTTOI SINUA VALITSEMAAN OIKEAN NUKANPOISTAJAN KÄYTTÖÖSI!

Lisää inspiraatiota ja opetusvideoita saat seuraamalla tiliämme @ restyle.fi instagramissa ja facebookissa.

Vinkki! Täältä voit lukea lisää täydellisestä vaatehuoltosetistämme, joka sisältää nukkakamman, nukkakiven sekä vaateharjat, jotka sopivat niin ohuille kuin karkeammillekin materiaaleille.

Subscribe To Our Newsletter

Hello Restyler, sign up and join our journey towards sustainable fashion!