Varför ånga kläder? Allt om steamers

Ånga kläder med steamer

Att ånga dina kläder istället för att stryka är inte bara enklare och roligare, det sparar även energi och får dina kläder att hålla avsevärt längre. Här svarar vi på de vanligaste frågorna om klädångning och varför du borde börja steama redan idag.

 

Varför ånga kläder?

Är mer hållbart och skonsamt än tvättning i maskin. Genom att ånga förlänger du tvättavståndet på dina kläder som gör att de håller längre. När du ångar undviker du dessutom att få fula strykmärken eller avtryck på dina kläder som ett vanligt strykjärn kan ge. Att ånga är mycket enkelt och kräver ingen strykbräda.

Vad händer när man ångar?

Steaming reducerar dålig lukt, dödar bakterier, fräschar och snyggar upp kläder och annan textil.

Vilka textilier kan man ånga?

Alla textilier som tål vattentvätt kan även ångas.

Hur ångar man kläder?

 1. Fyll vattentanken och plugga in steamern.
  Har du mjukt vatten där du bor kan du använda kranvatten. Är vattnet hårt rekommenderar vi steam water eller destillerat vatten.
 2. Häng upp plagget du vill steama på en klädhängare, eller bred ut det på en strykbräda eller en annan plan yta med en handduk under.
 3. Håll i plaggets nedrekant och sträck ut tyget samtidigt som du steamar.
 4. Ånga uppåt, nedåt, i sidled från utsidan eller insidan. Allt funkar bara du håller ångaren direkt mot tyget.

Använd den medföljande värmeskyddande handsken för att enkelt steama kragar, ärmslut eller andra detaljer. Med den på handen kan du pressa plagget mella handen och steamern. Avsluta gärna med med tygspray för att förstärka den fräscha känslan. Tygspray ger näring, mjukar upp fibrerna och reducerar statisk elektricitet i dina kläder.

Vilken är den bästa steamern?

Våra klädvårdsexperter och sömmerskor på RESTYLE rekommenderar kvalitets steamers från det svenska märket Steamery stockholm. 

”På Steamery är vår mission att inspirera och utbilda andra att ta bättre hand om sina kläder så de både ser fina ut och håller längre. Vi gör det genom att skapa smarta, minimalistiska och moderna klädvårdsprodukter som vi tror kommer förändra sättet vi behandlar våra kläder på i framtiden.”

Iron steamer cirrus no3
cirrus no.3 iron steamer paras vaatehöyrystincirrus no.3 iron steamer paras vaatehöyrystin

cirrus No.3 sand vaatehöyrystin steamery stockholm suomi. paras vaatehöyrystin. valkoinen vaatehöyrystin. vaatehuolto RESTYLE ompelimo Vaasa.

 

 

 

 

 

 

 

Cirrus No3 är en ny hybrid mellan en steamer och ett strykjärn, med vilken du kan skapa antingen en pressad look eller en mer naturlig. Har en frontplatta som kan värmas upp till samma temperatur som nivå 1 på ett strykjärn. Vattentanken rymmer vatten för ca fyra plagg eller ungefär en halvtimmes steaming. Kan stå själv, är energisnål och har automatisk avstängning efter 30 minuter. Ersätter helt behovet av traditionellt strykjärn. Läs mer om Cirrus No3 här.

Handsteamer cirrus no2

CIRRUS NO.2 STEAMER – BLACKcirrus no2 handsteamer steamery stockholm höyrystin restyle vaasa

Cirrus No2 har snabb uppvärmning på ca 25sekunder, är enkel att använda och passar alla typer av plagg. Den nya modellen Cirrus No3 är aningen kraftfullare, energisnålare och med längre sladd men denna gamla trotjänare är ändå fortfarande ett populärt förmånligare alternativ. Läs mer om Cirrus No2 här.

Hemmasteamer cumulus no3

cumulus homesteamer no.3 from steamery stockholm is sold at RESTYLE by Mia

Cumulus No3 är perfekt till bl.a klänningar, blusar och skjortor. Hemmasteamern har två lägen, vilket innebär att du kan välja mellan lite och normalt med ånga. Mindre ånga passar för känsliga material som siden eller viskos, medan det högre läget passar bättre för tjockare material. Ångplattan har även en tillhörande borste som passar utmärkt att klicka på när du vill steama yllerocken. Den stora vattentanken räcker ca 1 timme. Läs mer om Cumulus No3 här.

Ska jag välja en handsteamer eller en stående steamer?

 

Handsteamer passar dig som:

 •  vill ånga outfits på resan
 •  bor litet och behöver spara plats
 •  vill ånga textilier i hemmet som kuddar och gardiner

Vattentanken i en handsteamer rymmer vatten för ungefär fyra plagg. Steamar du många plagg åt gången är det mer praktiskt med en stående steamer. Den har en frontplatta som kan värmas upp till samma temperatur som nivå 1 på ett strykjärn.

Stående steamer passar dig som:

 • har plats för en steamer som står på golvet
 • inte behöver kunna ta med steamern  på resa
 •  har en stor garderob eller familj
 • vill steama mycket eller ofta

Hemmasteamern har två lägen, vilket innebär att du kan välja mellan lite och normalt med ånga. Med mindre ånga steamar du känsliga material som siden eller viskos, medan det högre läget passar bättre för tjockare material.

Subscribe To Our Newsletter

Hello Restyler, sign up and join our journey towards sustainable fashion!