SLOW FASHION – Ett hållbart alternativ

Hos oss på RESTYLE är miljö och hållbarhet kärnan i vår verksamhet. Modeindustrins avtryck på vår planet och smarta alternativ till den rådande “slit och släng”-attityden diskuteras allt mer. Som en konsekvens av denna debatt har fenomenet slow fashion uppstått.


Slow fashion handlar om att konsumera mindre nyproducerade plagg och istället förlänga användningen av dem man redan äger. Om man skulle sammanfatta livsstilen i några ord skulle det vara: omvårda, reparera, hyra, byta, låna och second hand. Låt dig inspireras till hållbart klädtänk!

I praktiken innebär hållbart mode en förändrad inställning till ens egen klädgarderob.

 

Det här kan till en början kännas ovant, men även små justeringar i vardagliga val ger i förlängningen märkbara resultat. För oss är det viktigt att man fortsätter trivas med det som finns i garderoben, både utseendemässigt och moraliskt.

Kläder ska vara något roligt som tillför det lilla extra till din vardag, utan att du behöver ha dåligt samvete över ohållbar konsumtion. På RESTYLE vill vi därför verkligen hjälpa våra kunder att tycka om alla sina plagg och uppmuntra till att man noggrant väljer ut vad som fyller garderoben.

Vi vill inspirera till de många möjligheter som slow fashion erbjuder.


Vårt fokus ligger inte vid det snabba och enkla, utan på kvalitativa material och plagg som du kan ha under en längre tid. För oss handlar kläder inte så mycket om trender, utan mer om stil, hållbarhet och hantverk. I ateljén skapar vi dessutom vår alldeles egna kollektion.

Inspirationen till den har kommit under åren som vi gjort ändringsarbeten i kläder från större butikskedjor och upptäckt vilka brister det finns i planeringen av de här klädesplaggen. Orsaken är vanligen att de är tillverkade för att hålla en säsong och inte heller ska gå att sys om vid behov. Vårt syfte är därför helt enkelt att erbjuda någonting som är gjort på ett smartare sätt.

Några av modellerna i kollektionen är dessutom tillverkade enligt Zero Waste-metoden.

 

Det här betyder att vi designar och syr fullkomligt nya plagg av högkvalitativa tyger, och utan att något av materialet går till spillo. Låter det intressant med snygga, tidlösa kläder i lyxiga material som är sydda för att passa just på dig? Då ska du titta in hos oss så berättar vi gärna mera!

Subscribe To Our Newsletter

Hello Restyler, sign up and join our journey towards sustainable fashion!