RESTYLE SYATELJÉ KUNI

Inget remake projekt för litet eller för stort, har du kläder du önskar reparera eller sy om så boka in en tid till RESTYLE syateljé via länken här under!

RESTYLE drivs av Maria ’Mia’ Holm som är  professionell sömmerska med många års erfarenhet inom cirkulär textil. Hos RESTYLE kan man få hjälp med allt från omsömnad av festkläder och arbetskläder, till marknadsföring och föreläsningar inom hållbarhet och cirkulär ekonomi.

RESTYLE verkade i många år i Vasa centrum men flyttade hem till Kuni hösten 2023.
I dagsläget drivs företaget från Mias hemmakontor i Kuni, Korsholm och besök sker endast via tidsbokning.

 

Har du kläder du önskar sy om och restyla? Kläder som inte sitter som de ska eller någon detalj du vill lägga till eller ta bort? Boka tid till syateljén!

Har du söndriga kläder i behov av kärlek? Boka tid till syateljén för att få proffshjälp med allt från söndriga dragkedjor, hål och spruckna sömmar.

 

Kika in i webbutiken där du hittar klädvårdsprodukter så att du själv enkelt hemma kan ta hand om och förlänga livslängden på dina kläder. 

i SYATELJÈn får du hjälp med

 • PASSFORM – illasittande kläder skräddarsys till dina mått
 • REPARATIONER – osynliga eller synliga lagningar i alla plagg, dragkedsbyten
 • FÅLLKORTNINGAR – längdjusteringar i byxor, kjolar, klänningar, jackor
 • FESTKLÄNNINGAR – sy in, släpp ut, fållkort, modelländring
 • BRUDKLÄNNINGAR – sy in, fållkort, modelländring
 • KOSTYMER – fållkort av ärmar och byxben, intag i midja, sy in ben
 • ARBETSKLÄDER – förstärkningar, dragkedsbyten, reparationer
 • HEMTEXTIL – gardinsömnad samt annan hemtextil enligt egna mått
 • TILL FÖRETAG – custom sömnad, hyr en sömmerska för en dag/vecka/månad. Fråga offert!

GÖR SÅ HÄR

1. Boka tid genom att klicka på länken. 
2. Tvätta dina kläder. Använda, men även nyköpta kläder bör tvättas pga hälsoskäl.
3. Besök syateljén på utsatt dag och tid. Vi ser tillsammans vad som behöver sys, provar vid behov, och bestämmer tid när arbetet kan hämtas.
4. Du hämtar kläderna på utsatt tid och betalar.

Kom ihåg! Bokningsavgiften krediteras INTE om kläderna är otvättade vid besöket och inte kan tas emot. Bokningsavgiften krediteras inte heller vid uteblivet besök som inte avbokats 24h inom utsatt tid. Om arbetets kostnad överskrider bokningsavgiften betalas det vid avhämtning med bankkort. 

INFO FÖRE BESÖKET

Jag driver mitt företag hemifrån, så vänligen observera att besök  ENDAST är möjligt via tidsbokning i förväg! På avtalad dag och tid besöker du adressen Rönnviksvägen 171, 66580 Kuni Korsholm.  Det är ett grått hus bakom en stenmur, intill riksåttan. Ring på terassens dörrklocka på utsatt tid. Körtid från Vasa centrum rakt norrut till Kuni är endast 15-20 minuter.

 1. Öppna bokningsprogrammet här på hemsidan, välj en tid som passar dig och boka. En bokningsavgift på 20€ betalas alltid i samband med bokning.
 2. Tvätta dina kläder. Alla kläder, även nyköpta bör ALLTID tvättas innan de kan lämnas in för sömnad pga hälsoskäl.
 3. Besök Rönnviksvägen 171, 66580 Kuni, Korsholm på utsatt tid. Parkera på uppfarten, och ring på dörrklockan vid terassdörren på utsatt tid.
 4. Vi ser tillsammans vad som behöver sys, provar vid behov, och bestämmer tid när arbetet kan hämtas.
 5. Du hämtar kläderna på utsatt tid och betalar med kort. Hämtning kan också ske utan bokning från postlåda om arbetet är betalt i förväg.

KOM IHÅG att om provningen gäller festklänning, behöver du ta med de rätta paren skor och de underkläder som kommer att bäras med klänningen! Utan dem kan provningen inte genomföras och en ny tid måste bokas.

OBS! Bokningsavgiften betalas inte tillbaka om du inte dyker upp på avtalad tid, eller inte har tvättat kläderna i förväg. Överskrider syuppdraget bokningsavgiften, betalas överskottet med kort vid upphämtning. Kom ihåg att ta med tillhörande skor och underkläder till provningen. Vid provningen kommer vi överens om upphämtningsdatum och tid. Inlämnade syarbeten bör hämtas och betalas på utsatt dag, icke hämtade arbeten sparas i 2 veckor och fakturan på obetalt arbete skickas därefter till indrivning.

Jag arbetar ENDAST med rentvättade textilier pga hälsoskäl! Alla kläder och textilier, även nyköpta, bör ALLTID vara rentvättade för att kunna tas emot till syateljén. Har du bokat tid och dyker upp med otvättade kläder, tas kläderna inte emot och bokningsavgiften återbetalas ej.

Varför?

 1. Hygien: Tvättning av kläder innan besöket säkerställer att de är rena och hygieniska att hantera för sömmerskan. Det är en respektfull gest gentemot den person som ska arbeta med kläderna.

 2. Undvik smuts och lukt: Kläder som inte tvättats kan ha smuts och lukt som kan vara obehaglig att hantera och arbeta med. Eventuella fläckar kan också fastna permanent i plagget vid strykning.

 3. Exakt passform: Tvättning kan hjälpa till att förhindra framtida krympning eller formändringar efter att ändringar har gjorts, särskilt om kläderna innehåller bomull eller andra material som kan krympa i tvätt. Om kläderna tvättas innan provningen, kan sömmerskan få en mer exakt uppfattning om hur de sitter på dig, och då undviks även att kläderna krymper och blir för små.

 4. Arbetssäkerhet: Nyköpta otvättade kläder innehåller stora mängder hälsoskadliga och allergiframkallande kemikalier och bör aldrig bäras mot huden eller hanteras av sömmerska innan första tvätten. För yrkesmässiga sömmerskor och skräddare är det viktigt att arbeta i en ren och hygienisk miljö för att säkerställa deras hälsa och säkerhet. 

Därför är det en god praxis att alltid tvätta kläderna innan ett besök hos en sömmerska för att säkerställa att arbetsmiljön är hygienisk och att sömnadsprocessen går smidigt. Tack för visad respekt! 

På standardjobb som tex dragkedsbyten och fållkortningar följer jag fasta priser. För att kunna beräkna priset för passformsändringar behöver kläderna ALLTID provas först, jag kan tyvärr inte ge prisuppskattningar elektroniskt.  Timdebitering för övriga syjobb är 55€/h, och för hembesök/konsultering 80€/h inkl. moms 24%. Pristaket meddelas alltid i samband med inlämning.

Jag tar ENDAST emot förhandsbokade kunder då syateljén finns i mitt hem. 
Klicka på linken till tidsbokningssidan här ovanför, och se vilka lediga tider som finns tillgängliga att boka. 

En bokningsavgift på 20€ betalas alltid i samband med bokning, som sedan räknas bort från slutsumman.

För mindre jobb är normal leveranstid 1-4 veckor beroende på säsong och arbetsmängd. För större jobb som tex fest/bröllopskläder önskar jag att du kommer 2-3 månader i förväg.

Behöver du kläderna tillbaka till ett visst datum? Maila mig på hello@restyle.fi och berätta vilket typ av jobb det gäller och när det senast behöver vara klart, så kan jag se om det är möjligt.

ÖVRIGA TJÄNSTER

FÖR FÖRETAG

Hyr en marknadsförare eller klädkonsult för en dag, en vecka eller på deltid. Fråga offert på hello@restyle.fi

FÖRELÄSNINGAR & KURSER

Är er skola, förening eller klädbutik intresserade av att fördjupa er i och inspireras till hållbart mode,  materialkunskap och cirkulär ekonomi? Jag dar även kurser och workshops i klädvård. Fråga offert på hello@restyle.fi

Via mitt andra företag RESTYLE Marketing hjälper vi även företag med hållbarhetskommunikation och
sociala media management på svenska, finska och engelska. Fråga offert på team@restylemarketing.fi

KONTAKTA MIA

Maila på hello@restyle.fi OBS, besök endast via tidsbokning!

Subscribe To Our Newsletter

Hello Restyler, sign up and join our journey towards sustainable fashion!