TAHRANPOISTO

TAHRANPOISTO

Nopeus on valttia, sillä tahrat irtoavat tuoreena helpoiten. Hyvä tahranpoistoaine tai sappisaippua tehoaa useimpiin yllämainittuihin tahroihin. Tahranpoisto voi vaatia aikaa, useamman toiston sekä viimeistelyn pyykinpesukoneessa. Menetelmien sopivuus materiaalille on hyvä varmistaa ensin huomaamattomassa kohdassa.

 

VIINI

Tahra huuhdellaan välittömästi vedellä, ripotellaan päälle runsaasti suolaa ja annetaan vaikuttaa noin 30 minuuttia. Suolan asemesta käy myös valkoviini, kivennäisvesi tai kiehuvan kuuma maito. Sappisaippuaa voi myös kokeilla.

PURUKUMI

Purukumi on helpoin poistaa jäisenä. Tahran päälle laitetaan jääpussi tai koko vaatteen voi panna pakastimeen. Jäätynyt purukumi raaputetaan pois esimerkiksi lusikalla varovasti vaatetta vahingoittamatta.

HIKI

Tahraa hierotaan etikan ja veden seoksella, annetaan vaikuttaa 15 minuuttia ja pestään tavalliseen tapaan.

VERI

Tahra huuhdellaan välittömästi jääkylmällä vedellä. Jos tahra on ehtinyt kuivua, sitä liotetaan kylmässä suolavedessä yön yli.

RUOHO

Tahran päälle levitetään kevyesti tavallista hammastahnaa. Tahna pestään pois vesi-etikkaseoksella, jossa on yhtä paljon kumpaakin.

MARJAT

Marjatahra irtoaa huuhtelemalla tahraa kuumalla vedellä niin kauan kunnes tahra irtoaa. Toimii myös villalle, mutta älä hankaa! Mustikkatahraa liotetaan ensin piimässä ja pestään vaate sitten normaalisti.

MEIKKI

Puuteri- ja deodoranttijäljet saa pois vaateharjalla. Meikkivoiteeseen yms. tehoaa sappisaippua. Tahra kostutetaan, lisätään saippuaa ja annetaan vaikuttaa noin 30 minuuttia. Huuhdellaan ja toistetaan tarvittaessa.

RASVA

Rasvatahraan ripotellaan perunajauhoja, annetaan vaikuttaa yön yli ja pestään normaalisti. Vaihtoehtoisesti sekoitetaan 1 osa ruokasoodaa ja 1 osa vettä, hierotaan tahraan ja annetaan vaikuttaa hetki. Lopuksi pestään normaalisti.

TOMAATTI

Aurinko valkaisee tehokkaasti tomaattipohjaiset tahrat eli vaate ripustetaan auringonvaloon päiväksi. Tahran valkaisuun voi myös käyttää sitruunamehua tai laimennettua etikkaa.

KAHVI

Tuore tahra huuhdotaan kylmällä vedellä ja ripotellaan päälle perunajauhoja tai suolaa. Kuivuneet tahrat lähtevät liottamalla kiehuvassa vedessä tai ruokasooda-vesi-tahnalla, joka pyyhitään pois kostealla liinalla 30 minuutin kuluttua.

 

TÄRKEÄÄ MUISTAA!

Nopeus on valttia, sillä tahrat irtoavat tuoreena helpoiten. Hyvä tahranpoistoaine tai sappisaippua tehoaa useimpiin yllämainittuihin tahroihin. Tahranpoisto voi vaatia aikaa, useamman toiston sekä viimeistelyn pyykinpesukoneessa. Menetelmien sopivuus materiaalille on hyvä varmistaa ensin huomaamattomassa kohdassa.

 

Subscribe To Our Newsletter

Hello Restyler, sign up and join our journey towards sustainable fashion!