VAATEHUOLTOVINKIT

VAATEHUOLTOVINKIT

 

hyvä olla kotona:

  • Ompelusetti
  • Vaateharjat
  • Höyrytin
  • Nukanpoistaja
  • Tuuletuspaikka

Harjaus

Hyvä vaateharja puhdistaa vaatteen pölystä ja liasta, nukasta ja karvoista. Säännöllinen harjaus ehkäisee nukan muodostumista. Teippiharjat voivat jättää vaatteisiin tahmeita jäämiä, joihin kiinnittyy vain enemmän pölyä.

höyrytys

Höyrytys poistaa pahoja hajuja sekä tappaa bakteereita, samalla vaate siliää ja raikastuu. Vaatteet säilyttävät värinsä ja muotonsa pidempään, kun niitä höyryttää enemmän ja pesee vähemmän.

tuuletus

Vaatteen tuuletus ulkona voi riittää usein vesipesun asemesta. Tuuletus raikastaa, mutta ei poista voimakasta hienhajua tai tahroja. Etenkin villavaatteita saa ja pitää tuulettaa! Jos ulkona ei ole mahdollisuutta tuulettaa, kokeile ripustaa vaatteet kosteaan kylpyhuoneeseen.

PESU

Pesuohjeita tulee noudattaa. Elastaania sisältävät vaatteet pestään viileässä. Tekokuituisien vaatteiden pesussa voidaan käyttää mikromuovia keräävää pyykkipussia. Huuhteluaine kannattaa korvata pyykkietikalla. Villaiset kuivauspallot kuivausrummussa lyhentävät kuivausaikaa.

korjaus

Uutta ei tarvitse ostaa, jos vanhan voi korjata. Lempivaate voi siis olla käytössä pitkään! Kerää korjattavat puhtaat vaatteet yhteen paikkaan. Säännöllinen korjauspäivä tai oma luotto-ompelija helpottaa korjausurakkaa.

suunnittelu

Mieti millaisia vaatteita eniten pidät ja miten voisit yhdistellä niitä keskenään asukokonaisuuksiksi. Jos tarvitset jotain, kirjaa se muistiin ostoslistalle ja unohda impulssiostokset. Laatu korvaa määrän!

nukanpoisto

Nukkaa syntyy vaatteeseen hankauksesta. Nukkaiset vaatteet on pelastettavissa oikeilla työvälineillä. Nukkakampa sopii kashmirille ja muille herkemmille materiaaleille, nukkakivi karkeammille. Hyvä nukkaleikkuri sopii kaikille sileille materiaaleille.

säilytys

Vaatekaappiin saa lisää tilaa siirtämällä tarpeettomat kausivaatteet lämpimään varastoon. Älä säilytä henkarilla mitään venyvää. Koit ja muut tekstiilituholaiset pysyvät loitolla, kun vaatekaapissa tuoksuvat laventeli ja punaseetripuu.

kierrätys

Kierrätä tarpeettomat vaatteesi uudelle käyttäjälle tai hanki itsellesi uutta käytettynä. Kiertotaloudessa vaatteen elinkaari pitenee, kun niitä voidaan vuokrata, lainata ja vaihtaa, korjata, kunnostaa ja huoltaa. Pienillä teoilla on suuri vaikutus.

muokkaus

Epämukavia ja huonosti istuvia vaatteita voi aina muokata sopiviksi. Jos et itse ehdi tai osaa ommella, vie vaate ammattiompelijalle, joka tietää miten vaatteita on parasta muokata. Vaatteista voi helposti muokata lempivaatteita!

 

VAATEHUOLTO JULISTE

Kaikki nämä hyvät vinkit löytyy myös niinkuin juliste! Klikkaa tästä ja tutustua. 
Samassa vaatehuoltojuliste sarjassa löydät myös Pesusymboolit, Kuidut ja Tahranpoisto.

Kuidut poster restyle. Kuidut ja materiaalit. materiiali tieto juliste vaatehuolto. restyle by mia vaasa.

Subscribe To Our Newsletter

Hello Restyler, sign up and join our journey towards sustainable fashion!