Strömsö-villapaidan hoito

STRÖMSÖ-VILLAPAITA JA SEN HOITO
Strömsö-villapaidan tekoon kuluu monta tuntia käsityötä ja rakkautta, ja kaikki käsin neulotut vaatteet ansaitsevat oikean hoidon ja huolenpidon. Strömsö-villapaidan hoito ei ole vaikeaa – tässä parhaat vinkkimme.

 

Onko sinullakin neuloosi ja olet neulonut Strömsö-paidan, mutta et ole varma kuinka sitä voi hoitaa niin, että se pysyy hyvänä? Monen mielestä villavaatteet ovat vaikeita pestä ja hoitaa, mutta me olemme eri mieltä. Villavaatteiden huoltaminen ja Strömsö-villapaidan hoito on helpompaa kuin moni luulee. Harvoin villaa tarvitsee kuitenkaan pestä ja silittää. Neulottujen villavaatteiden kohdalla tuulettaminen yleensä riittää, ja niiden huolto on helppoa, kun on oikeat tiedot, taidot ja työkalut.

Villa on upea materiaali, joka pitää sinut lämpimänä ja kuivana, ja joka samalla hengittää eikä tunnu liian kuumalta. Opastamme seuravaaksi, miten voit nauttia kauniista villapaidastasi mahdollisimman pitkään.

Villakuidusta voidaan valmistaa niin neulelankaa kuin kangasta – samat hoito-ohjeet pätevät molempiin

Tuuleta Strömsö-paitaa

Pelkkä tuuletus riittää usein villavaatteiden hoitoon. Lanoliini eli villavaha auttaa villaa puhdistamaan itse itsensä. Lanoliini ei liukene veteen eli on siten osittain vettä hylkivä, joten villapaitaa ei tarvitse pestä niin usein. Tuuleta villavaatetta ulkona yön yli tai miksei kylpyhuoneessa suihkun jälkeen.

Parsi ja paikkaa reiät

Löysät langanjuoksut voidaan vetää nurjalle puolelle ja kiinnittää tai pujottaa. Pienet reiät on helpoin parsia huolellisesti neulalla ja langalla. Jos neulelanka tuntuu liian paksulta, kokeile jakaa se keskeltä kerran tai kahdesti. Isommat reiät voidaan korjata esimerkiksi laittamalla sen alle tai päälle ja ompelemalla. Kyynärpäät kuluvat helposti, mutta ne voi hienosti paikata kyynärpääpaikoilla. Jotkut pitävät näkymättömistä korjauksista, kun taas toiset päästävät mielikuvituksensa valloilleen ja tekevät näkyviä ja mitä hienoimpia korjauksia! Jos tarvitset apua korjaustöissä, tervetuloa ompelimoomme Vaasan keskustaan ​​ja ompelijamme auttavat sinua. Voit myös tilata neulevaatteen korjauksen verkkopalvelumme kautta.

Poista tahrat villasta

Villavaatteet eivät likaannu helposti, mutta ne voivat tahraantua. Puhdas ja käsittelemätön villa kestää parhaiten tahroja, mutta monet muut villatyypit ovat herkkiä roiskeille kuten kahvi, hillo tai marjat. Likatahrat tarttuvat villaan melko helposti eivätkä ne katoa pesussa yhtä hyvin kuin monesta tekokuidusta. Poista tahra mahdollisimman pian ennen kuin se pinttyy. Jos pelkkä vesi ei riitä, kokeile sappisaippuan vegaanista vastinetta, Fiini Naturallyn tahrastickiä.

Varo tuhohyönteisiä

Laita vaatekaappiisi seetripuupaloja ja laventelituoksua, jotta turkiskuoriaiset tai koit eivät viihdy siellä. Voit myös pakastaa vaatteen muutaman kerran, jos epäilet tuholaisia, koska silloin sekä täysikasvuiset hyönteiset että mahdolliset munat kuolevat. Käytetyn second hand -tuotteen pakastaminen on myös hyvä idea, jos haluat pelata varman päälle.

Villa on ympäristöystävällinen ja biohajoava kuitu, joka voidaan kompostoida

Strömsö-villapaidan hoito

vihreä strömsö-villapaita, vaateharja ja nukkakampa ovat kiven päällä. Kuinka hoitaa strömsö-paitaa?? Maria Holm Restyle-ompelimosta päällään vihreä-beige strömsö-villapaita. Strömsö-paidan ja villavaatteen hoito ja huolto.

1. TUULETUS

Pelkkä tuuletus riittää usein Strömsö-villapaidan hoitoon. Kokeile tuuletusta ulkona yön yli tai kylpyhuoneessa suihkun jälkeen. Kun villapaita ei enää tuuletuksen jälkeen tunnu raikkaalta, on pesun aika. Pese ihoa lähellä käytettävät villapaidat useammin kuin aluspaidan kanssa käytettävät, joille voi riittää pesu vain muutaman kerran vuodessa.

2. HARJAUS

Parasta Strömsö-villapaidalle on KENT CP6 -vaateharja! Ota rutiiniksi harjata villapaita käytön jälkeen, jotta siitä irtoaa pöly, hiukset, nukka ja kuivuneet tahrat. Harjaaminen tasoittaa villakuidut ja vähentää neuleen nyppyyntymistä.

3. NUKANPOISTO

Nukkakammalla voit poistaa nukan ja nypyt ohuista neulepuseroista ja villakankaista. Kampa sopii erityisen hyvin hienoille merino- ja kashmirneuleille. Hieman karkeammille materiaaleille nukkakivi on tehokkaampi. Käytä nukkakiveä ja -kampaa mielellään vaateharjan kanssa. Nukanpoisto käsin on tarkkaa puuhaa ja voi viedä paljon aikaa. Ei kärsivällisyyttä tähän? Nykyään on olemassa tehokkaita ja nykyaikaisia nukanpoistokoneita, mutta muista aina ensin testata nukanpoistajaa kankaan tai neuleen nurjalle puolelle. Suosittelemme Pilo No2 -nukanpoistajaa.

4. PESU

Villa tarvitsee oikeanlaisen, juuri villalle tarkoitetun pesuaineen. Tavallisen pesuaineen entsyymit tuhoavat villan hyvät, luonnolliset ominaisuudet.

Villa kestää kosteutta jopa 30 % omasta painostaan ​​ja on luonnostaan tulenkestävää

Villan käsinpesu

Käytä villalle tarkoitettua pesuaineita, sillä tavallisten pesuaineiden entsyymit voivat tuhota villan luonnolliset ominaisuudet. Käytä lämmintä vettä, ei kuumaa. Hiero hellästi, mutta älä hankaa tai revi vaatetta. Pese ja huuhtele samassa lämpötilassa, koska villa ei pidä suurista lämpötilanvaihteluista. Huuhtelun jälkeen rullaa vaate pyyhkeen sisään, jotta ylimääräinen vesi imeytyy pois. Aseta vaate muotoonsa ja anna sen kuivua tasossa pyyhkeen päällä. Vältä vaatteen kuivaamista suorassa auringonvalossa. Älä koskaan koskaan ripusta märkiä villavaatteita roikkumaan, sillä ne voivat venähtää ja menettää muotonsa.

Villan konepesu

Ensinnäkin haluamme sanoa, että suosittelemme käsinpesua kaikille käsin neulotuille vaatteille, joihin on panostettu aikaa ja rakkautta. Huuhtelu ei kestä kauaa, etkä ota tarpeettomia riskejä.

Jos hoito-ohjeessa lukee, että vaate on konepestävä, sen voi pestä pesukoneen villaohjelmalla enintään 30 asteessa. Muista aina käyttää villapesuainetta, sillä tavallisten pesuaineiden entsyymit tuhoavat villan luonnolliset ominaisuudet. Suosittelemme Fiini Naturallyn villanpesuainetta. Voit myös käyttää pesupussia kulumisen vähentämiseksi. Vältä kovaa linkousta ja kuivausrumpua. Kuivaa vaate rullaamalla sitä pyyhkeeseen, joka imee ylimääräisen veden. Asettele vaate muotoonsa ja anna kuivua tasossa.

Lisää luettavaa villasta: Steamery Stockholmin englanninkielinen artikkeli 8 Myths and Truths About Washing Wool ja Marttojen ohjeet Villavaatteen hoitoon.

Toivottavasti vinkeistämme oli apua, jotta villavaatteesi kestävät pitkään!

LÖYDÄT KAIKKI VAATEHUOLTOA JA KESTÄVÄÄ MUOTIA KÄSITTELEVÄT ARTIKKELIMME TÄÄLTÄ.

Subscribe To Our Newsletter

Hello Restyler, sign up and join our journey towards sustainable fashion!