SYATELJÉ Vasa

RESTYLE by Mia är en syateljé i Vasa centrum som erbjuder allt inom hållbart mode.
Här hjälper dig de bästa sömmerskorna i regionen med alla typer av klädbekymmer.
RESTYLE har specialicerat sig på remake i allt från ändringar i brudklänningar till dragkedsbyten i läderjackor.
I butiken säljs ekologiska klädvårdsprodukter, RESTYLEs egen klädkollektion damkläder samt linnegardiner.

RESTYLE grundades 2011 i Korsholm och flyttade in till Vasa centrum 2013.
I dagsläget sysselsätter syateljén flera sömmerskor och är en betydande aktör inom hållbart mode.
Bakom brandet RESTYLE by Mia står företagaren Maria Holm.

Våra tjänster:

KLÄDREPARATIONER

Har dragkedjan gått sönder, en söm spruckit under ärmen eller har du fått ett stort hål i grenen på favoritjeansen? Vi reparerar dina kläder så att du kan älska dem längre!

RESTYLING AV KLÄDER

Har du kläder som inte passar? Vi syr in för stora kläder och kilar för småa. Välkommen in på provning, våra professionella sömmerskor hjälper till med passformsjusteringar i allt från brudklänningar till herrkostymer.

 

I syateljén i Vasa centrum syr vi upp vår egendesignade klädkollektion. Multifunktionella damkläder som passar vardag som fest, tillverkas på beställning för att undvika överproduktion. Kläderna är lokalproducerade i hållbara material, och vi designar även i  Zero Waste metoden som undviker tygspill.

Konsultering

Jobbar du i butik med kläd, tyg eller gardinförsäljning och känner att du är i behov av bättre verktyg för att öka försäljningen? Konsultera våra experter och boka personal-skolning med hållbarhetstänk, lär er hur man provar kläder korrekt och planerar gardiner.
 Fråga offert!

Med rätt vård håller dina kläder längre och du sparar på både miljö och plånbok! 
Vi hjälper dig hitta de rätta verktygen som passar just dina kläder: steamers, klädborstar, noppborttagare, fläckborttagare och ekologiska tvättmedel.

Tidlösa gardiner skräddarsydda enligt dina fönsters mått. Välj från vår klassiska linnekollektion på nätet med stort urval storlekar, eller besök oss i vår butik och måttbeställ med egna mått och bekanta dig med vårt stora urval beställningstyger från bl.a Lauritzon’s.

Vår mission är att göra det enkelt, roligt och trendigt att konsumera hållbart mode och cirkulära tjänster!

På RESTYLE syateljé i Vasa hjälper vi våra kunder med alla tänkbara klädbekymmer. Vi erbjuder en fullkomlig helhet inom Slow Fashion som inkluderar allt från omsömnad, reparationer, klädvårdsprodukter till nysömnad av damkläder och hjälp med inredningstextilier.

Våra vanligaste syuppdrag är dragkedsbyten, jeans reparationer och ändringar i festkläder.

Att låta reparera sina kläder istället för att köpa nya är ett miljömedvetet och hållbart beslut som samtidigt stöder lokala hantverkare. 

Få kläderna i skick! Ta bara med dina rentvättade kläder till vår syateljé i Vasa under våra öppettider så hjälper våra sömmerskor dig.

ÖVERRASKA NÅGON DU TYCKER OM MED ETT HÅLLBART PRESENTKORT PÅ SYTJÄNSTER!

Bekanta dig med vår riktgivande prislista här.  För att kunna beräkna priset för passformsändringar behöver kläderna alltid provas först, vi kan inte ge prisuppskattningar elektroniskt. På standardjobb som tex dragkedsbyten och fållkortningar följer vi fasta priser. Timdebitering för övriga syjobb 50€/h, och för hembesök/konsultering 70€/h inkl. moms 24%. Pris meddelas alltid i samband med inlämning av arbeten.

Du är välkommen in under våra öppettider. Tidbokning behövs inte. Vill du ha dina kläder omsydda eller reparerade tar du bara med dina rentvättade kläder till oss så ger vi förslag på ändringar. Pris meddelas alltid före sömnad. Behöver kläderna provas har vi tre provrum till förfogande. Kom ihåg att ta med tillhörande skor och underkläder samt reservera tillräckligt med tid till provningen. När syarbetet är färdigt får du ett sms. Betalning sker vid avhämtning.

Ja. Vi arbetar endast med rena textilier. Kläderna bör alltid vara tvättade och fickorna tömda vid inlämning.
Vi ansvarar inte för eventuella tillhörigheter kvarglömda i fickor.

Nej. Vi vill att det ska vara enkelt att anlita oss. Du är välkommen in under våra öppettider. Även brudklänningar och andra festkläder tas emot på drop-in-service, se bara till att ha med rätt par skor och underkläder till provningen.

För snabbservice av mindre arbeten inom ett dygn fakturerar vi enligt prislistan +30%, förutsatt att vi har tid och möjlighet. För mindre jobb är normal leveranstid 1-2 veckor då vi vanligtvis har mellan 50-100 kunder i kön. Behöver du kläderna tillbaka till ett visst datum? Meddela oss i samband med inlämning så försöker vi ordna det.
För större jobb som tex fest/bröllopskläder önskar vi att du kommer 1-2 månader i förväg.

Ja. Vi syr i alla typer av textilier förutom päls. Tack vare att vi har över 10st olika industrisymaskiner och utbildade sömmerskor syr och ändrar vi allt från brudklänningar till läder och MC plagg.

Vår butik och syateljé finns i Vasa centrum på Storalånggatan 28-30. Vår dörr hittar du på Storalånggatan mittemot Puustelli, i närheten av Ekgården. Parkering samt även inva-parkering finns på gatan utanför, och cykelparkering vid Ekgården.
Du är välkommen in under våra öppettider, tidsbokning behövs inte hos oss.

Subscribe To Our Newsletter

Hello Restyler, sign up and join our journey towards sustainable fashion!