Sytjänster i Vasa

RESTYLE by Mia är en syateljé i Vasa centrum som erbjuder allt inom hållbart mode.
Här hjälper dig de bästa sömmerskorna i regionen med alla typer av klädbekymmer, reparationer och ändringar i allt från brudklänningar till läderjackor. I butiken säljs ekologiska klädvårdsprodukter, RESTYLEs egen klädkollektion damkläder samt linnegardiner.

Vi finns på Storalångatan 28-30 i Vasa, välkommen att titta in hos oss!

Våra tjänster:

DAMKLÄDER

Vi syr om, ändrar och reparerar allt från brudklänningar till vardagskläder. Välkommen in så  provar vi!

HERRKLÄDER

Vi syr om, ändrar och reparerar kostymer, jeans, läder, MC kläder och mycket mera.
Du får ett sms då arbetet är färdigt att hämtas.

Bekväma, multifunktionella damkläder designade och sydda hos oss i Vasa. 
Med möjlighet till skräddarsydd längd utan extra kostnad.

SKRÄDDARSYTT

Personliga, skräddarsydda och lokalproducerade kläder.
Vi syr upp dina drömmars plagg enligt dina personliga mått. Välkommen in för planering!
 

Vårda dina kläder rätt så håller de längre.
Hos oss hittar du steamers, KENT klädborstar, noppborttagare, fläckborttagare samt ekologiska tvättmedel.

Tidlösa gardiner skräddarsydda enligt dina fönsters mått. Välj från vår klassiska linnekollektion eller kom in och bekanta dig med vårt stora sortiment beställningstyger.

Vi hjälper våra kunder med alla tänkbara klädbekymmer och erbjuder en fullkomlig helhet inom Slow Fashion som inkluderar allt från omsömnad, reparationer, klädvårdsprodukter till nysömnad av damkläder och hjälp med inredningstextilier.

Vi jobbar utgående från en stor kärlek för miljön. Vår stora passion ligger i att uppmuntra till ett mera etiskt tänk när det gäller textilier och klädkonsumtion, samt att inspirera till reparation framom nyköp.

Att låta reparera sina kläder istället för att köpa nya är ett miljömedvetet och hållbart beslut som samtidigt stöder lokala hantverkare. 

ÖVERRASKA NÅGON DU TYCKER OM MED ETT PRESENTKORT PÅ SYTJÄNSTER!

Bekanta dig med vår riktgivande prislista här.  För att kunna beräkna priset för passformsändringar behöver kläderna alltid provas först, vi kan inte ge prisuppskattningar elektroniskt. På standardjobb som tex dragkedsbyten och fållkortningar följer vi fasta priser. Timdebitering för övriga syjobb 50€/h, och för hembesök/konsultering 70€/h inkl. moms 24%. Pris meddelas alltid i samband med inlämning av arbeten.

Du är välkommen in under våra öppettider. Tidbokning behövs inte. Vill du ha dina kläder omsydda eller reparerade tar du bara med dina rentvättade kläder till oss så ger vi förslag på ändringar. Pris meddelas alltid före sömnad. Behöver kläderna provas har vi tre provrum till förfogande. Kom ihåg att ta med tillhörande skor och underkläder samt reservera tillräckligt med tid till provningen. När syarbetet är färdigt får du ett sms. Betalning sker vid avhämtning.

Ja. Vi arbetar endast med rena textilier. Kläderna bör alltid vara tvättade och fickorna tömda vid inlämning.
Vi ansvarar inte för eventuella tillhörigheter kvarglömda i fickor.

Nej. Vi vill att det ska vara enkelt att anlita oss. Du är välkommen in under våra öppettider. Även brudklänningar och andra festkläder tas emot på drop-in-service, se bara till att ha med rätt par skor och underkläder till provningen.

För snabbservice av mindre arbeten inom ett dygn fakturerar vi enligt prislistan +30%, förutsatt att vi har tid och möjlighet. För mindre jobb är normal leveranstid 1-2 veckor då vi vanligtvis har mellan 50-100 kunder i kön. Behöver du kläderna tillbaka till ett visst datum? Meddela oss i samband med inlämning så försöker vi ordna det.
För större jobb som tex fest/bröllopskläder önskar vi att du kommer 1-2 månader i förväg.

Ja. Vi syr i alla typer av textilier förutom päls. Tack vare att vi har över 10st olika industrisymaskiner och utbildade sömmerskor syr och ändrar vi allt från brudklänningar till läder och MC plagg.

Vår butik och syateljé finns i Vasa centrum på Storalånggatan 28-30. Vår dörr hittar du på Storalånggatan mittemot Puustelli, i närheten av Ekgården. Parkering samt även inva-parkering finns på gatan utanför, och cykelparkering vid Ekgården.
Du är välkommen in under våra öppettider, tidsbokning behövs inte hos oss.

Restyle